En ucuz coin nedir ve Nasıl Bulunur

En ucuz coin diye bir şey vardır ancak bu durum sürekli değişkenlik gösterir. Büyük bir yanılgıyı düzeltmek gerekiyor. En ucuz coin fiyatı ile belirlenmez. Toplam adet miktarı , adet miktarına göre değer fiyatı ile belirlenir.

Bir coin fiyatının ucuz olup olmadığı aşağıdaki kriterlere bağlıdır.

  • Maksimum adet miktarı
  • Piyasada var olan adet miktarı
  • Piyasaya sürülecek olan adet miktarı
  • Toplam piyasa değeri

Bu konuda bazı örnekler vererek netleştirme sağlayalım. Örneğin ont coin yani ontology maksimum 1 milyar adet ile sınırlandırılmıştır. Piyasada ise henüz 862 milyon adet ont dolaşmaktadır. Toplam arzı 1 milyar adet olduğu için buradan anlıyoruz ki henüz yaklaşık olarak 138 milyon adet ont coin piyasaya sürülmemiş. Toplam arzın tamamı piyasaya sürüldüğü zaman, borsalarda ki 1 adet ont coin fiyatı gerçek fiyatını yansıtacaktır.

Peki en ucuz coin hangileri nasıl bulurum diyorsanız. Aşağıdaki kriterleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

  1. Toplam piyasa değeri
  2. Toplam coin adeti
  3. Maksiumum arz
  4. Dolaşımdaki arz
  5. Seyreltilmiş piyasa değeri

Kısaca en ucuz coin bulmak için , coinmarketcap verilerine bakmak gerekir. Market sıralamasında piyasa değeri en düşük olan coin en ucuz coindir. Ancak bu coin belki henüz piyasaya sürülmemiş , bir kısmı piyasada , ya da herhangi bir borsa da listelenmemiş olabilir. Büyük ihtimalle de öyledir. Çünkü ucuz etin yahnisi olmaz.

Coinmarketcap verilerine bakarak en ucuz coin hangisidir bulmak için , öncelikle borsalarda listelenmiş olan , toplam adet miktarı az olan , adet fiyatı en düşük olan coini bulmak gerekir. Ancak bu şartlarda bu sorunun cevabına ulaşılmış olursunuz.

Her gün belki de onlarca adet yeni coin çıkmaktadır. Bunların %90 a yakın bölümü çöp veya ponzi diye tabir ettiğimiz , borsalarda bile listelenemeden yok olup giden coinlerdir. Bunlardan uzak durmak adına özellik ile marketcap verilerine dayanarak top 100 de bulunan coinler , eğer uzmanlaşılmış ise top 1000 de bulunan coinler , eğer haberler, trendler, beyaz sayfalar ve hatta derin web takip ediliyorsa ancak o zaman top 5000 de ki coinler takip edilmeli. Fırsatlar değerlendirilmelidir.

Aksi taktirde en ucuz coin aramak yerine , en kaliteli coini , hedeflerine ulaşan , verdiği güncellemeleri yerine getiren coini aramak her zaman için daha doğru sonuçlar ve kazanç getirir.

Alternate text

Ucuz coin mi yoksa Pahalı coin mi yoksa Kaliteli coin mi ?

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. Uzun vade yatırım yapmak isteyen bir kişi , toplam adet sayısı az olan , bir yaraya merhem olan ancak henüz borsalarda listelenmemiş veya listelenecek olan bir coin bularak yatırıp yapıp uzun vade bekleyerek o coin den yüksek kazançlar elde edebilir.

Acemi bir yatırımcı için ethereum pahalı bir coindir.  Ethereum almak fiyatı dolayısı ile pahalı gözüktüğü için bu size uzun vade de daha ne kadar yükselebilir ki sorusunu sorduracaktır. Ancak durum sanılanın aksine talep olan coinlerin , geleceğinin daha parlak olduğunu gösteriyor.

Bu yazımızda ise önemli olanı anlamak adına , en ucuz olanı değil , en pahalı olanı değil , en kaliteli olanı aramak gerekiyor. İşte bu kısımda en önemli faktor bireyin kendisi belirler. Toplam adet miktarı , merkeziyetsiz oluşu ya da güvenilir bir merkeze bağlı olması , borsalarda listeleniyor olması , gelecek planlamasının olması ve geçmişte planladığı güncelleştirmeleri gerçekleştirmiş olması , bitcoin de oluşan ani çıkışlar veya düşüşler den en az derece de etkilenmesi. O coinin en kaliteli coin olduğunu gösteren kriterler arasındadır.

En Kötü Coinler Hangileridir?

En kötü , yatırımcısını en çok üzen coinler tabi ki ponzi diye tabir ettiğimiz çöp coinlerdir. Çıkış amacının olmaması , geleceğe dair vaat ettiği bir hususun bulunmaması , insanlara para karşılığında hayal satan coinler ise en kötü coinlerdir. Bunun için dünyanın en büyük borsalarında dahi listelenmiş olsa bile, yatırım yapmadan önce araştırma yapmak hangi coin nedir sorunun cevabı ve coinler hakkında bilgi edinmek için sayfamızı kullanabilirsiniz.

Comments (No)

Leave a Reply